Zet de tijd stil

De tijd lijkt soms onder onze handen weg te vloeien. Daarom hierbij een oefening om je bewust te maken van wat tijd is en wat je erin kan doen. (uit: the Creativity book van Eric Maisel)

Stap 1: (dag 1) – zet een timer op 20 minuten en doe helemaal niets (dus ook niet lezen, mediteren, de was ophangen…) wacht tot de wekker afgaat en ga dan door met waar je mee bezig was.

stap 2: (dag 2) – zet de timer nu op 40 minuten. Je hoeft de seconden niet te horen, maar wel de bel, ga dan weer helemaal niets doen.

Stap 3: (dag 3) – zet de timer nu op 60 minuten. Ga nu in plaats van niets doen, werken aan een creatief project. Teken je eigengebouwde huis uit, maak de opzet van je eerste boek of begin een ander project. In een uur kan je veel doen.

reflectie

Hoe was je tijdservaring bij dag 1 en 2, en hoe was hij nu? Laat hieronder weten wat je ervaring was.

 

salvador_dali_twirl_klok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

————————————————————————————————

_MG_5178 copykleinLoes Visscher is creatief trainer en facilitator in haar eigen bedrijf Nuvoli. Het motto van Nuvoli is  beter (samen)werken door creativiteit. Met trainingen en interactieve workshops boort zij het aangeboren, maar vaak verwaarloosde talent tot creatief denken aan bij individuen en groepen. Ze biedt een frisse wind voor teams of projecten door doelmatige werkvergaderingen te organiseren waarbij iedereen deelneemt en veel energie ontstaat.