Creatief eten

creatief eten - versierde boterhamAfgelopen woensdag heb ik weer eens lekker buitenshuis gegeten, samen met een vriendin. Dat doen we regelmatig en meestal eten we alleen een toetje, omdat we allebei al met ons gezin hebben gegeten. De meeste restaurants vinden dat erg creatief. Maar voor echt creatief eten heb ik wel wat andere aanbevelingen ­čÖé

Hierbij wat tips om creatief te eten:

voor thuis

  • Maak voor jezelf eens een versierde boterham. Dat is een boterham met allerlei soorten beleg. Liefst op elk blokje wat anders, desnoods haal je de pesto/mierikswortel/appelmoes/sambal uit de koelkast…;
  • Begin je diner met het toetje, dan het hoofdgerecht, en eindig met een voorgerecht;
  • Drink eens een kop thee bij je warme maaltijd, of een biertje bij je lunch. Draai je normale eet/drink combinaties om;
  • Gooi met drie dobbelstenen en kies van een van je kookboeken, de som van de ogen van de dobbelstenen bepalen de pagina van het gerecht dat je gaat maken. Koop de ingredienten en kook het;
  • Eet een boterham met stokjes, of soep met een vork;
  • Ga na wat je vroeger graag at en maak dat nog een keer;
  • Neem je gewone eten mee naar buiten en ga op een kleed lekker picknicken; of eet bij slecht weer in┬áde badkamer.

voor buitenshuis

  • Ga eens uit eten op een ander tijdstip, bijv. ontbijten of lunchen als je normaal alleen buiten de deur dineert;
  • Bestel alleen voorgerechten of alleen nagerechten;
  • Bestel het gerecht van de kaart wat je normaal nooit zou kiezen;
  • Ga naar een restaurant waar je nog nooit bent geweest en kies van de 2e pagina van het menu het 3e gerecht;
  • Met een grote groep mensen: neem ongesneden brood en ongesneden beleg, en grote kannen drinken. Zorg voor een grote lange tafel en voldoende “gereedschap” en eet echt samen.

Kortom, doe eens wat anders dan anders; en vooral: geniet ervan!