effectief evalueren

Aan het einde van het jaar hebben we een natuurlijke neiging om stil te staan bij wat is geweest. Dat krijgt vaak vorm in vergaderingen en evaluatiegesprekken. Maar góed evalueren is nog niet zo makkelijk als het lijkt. In gesprekken vervallen we óf in het positieve óf in het negatieve, sommige deelnemers durven zich wellicht niet uit te spreken, en dan is een evaluatie minder effectief.

Voor evaluaties gebruik ik vaak het ‘stoplicht’model.Ik maak een groot flipover vel, waar drie kleuren cirkels op staan. Rood staat voor ‘hier moeten we mee stoppen’, oranje ‘hier moeten we op letten’ en groen ‘hier moeten we mee doorgaan’. Het is daarbij handig om aan te geven dat het kan gaan om zowel taken en projecten, als de manier van samenwerken of organiseren.

Werkwijze:traffic light
– Ik vraag de deelnemers om in stilte voor elke categorie minimaal 1 ding op te schrijven voor elke categorie. Meer mag uiteraard ook.
– Door de deelnemers één voor één hun inbreng te laten ophangen en toelichten en vragen ter verduidelijking te laten stellen door de anderen, geef je iedereen de ruimte om zijn of haar punten in te brengen.
– Door te clusteren wordt dan gelijk zichtbaar wat de thema’s zijn.
– Ga dan het gesprek aan wat er zou moeten veranderen, waar wil het team afspraken over maken?

Op deze manier kan je effectief evalueren en een goede start maken voor het nieuwe jaar.