Hoe laat jij jezelf uitdagen? Wat triggert jou?

Ik draag al een tijdje een fitbit horloge, een luxe stappenteller, zeg maar. Ik ben daardoor meer gaan bewegen. Want ik zat zo rond de 6/7.000 stappen per dag, terwijl 10.000 het aanbevolen aantal is. Daardoor was ik er bewust een tijd meer mee bezig, maar zoals wel vaker sloop de routine erin. Het bewegen raakte op de achtergrond, terwijl ik me wel fijner en fitter voel als ik genoeg beweeg.

Tot van de week. Ik werd via fitbit uitgedaagd door een familielid voor de ‘workweek hustle’, waarbij je virtueel tegen elkaar strijdt. En na dag 1 stond ik bovenaan, maar op dag 2 kwam die positie toch in gevaar. Dus ging ik na de afwas een rondje rennen, met mijn zoon ernaast op de fiets. Leuk, nuttig en gezellig. En een heerlijk voldaan gevoel erna.

Blijkbaar triggert een beetje concurrentie mij dus wel als het gaat om sporten. Terwijl ik in mijn werk andere triggers ervaar. Mooi om deze week eens naar te kijken.

Hoe zit dat bij jou? Hoe laat jij jezelf uitdagen? Wat triggert jou?