Practice what you preach (oftewel: boem is ho!)

hurdleedereen weet dat het gemakkelijker gezegd is dan gedaan: practice what you preach. Met een huishouden met twee basisschoolkinderen, een baan voor 2, soms 3 dagen in de week, een (gelukkig nu afgeronde) coachopleiding en een bestaan als ZZP’er, is het soms in totaal net iets teveel. En dan is het de kunst om te blijven luisteren naar je lichaam. Wat heb je nodig: doorgaan of rust, tv kijken of een rondje hardlopen? Yoga of schilderen? Ja, en ook ik maak daar soms fouten in, ik ben niet perfect. Ik ga soms te lang door. Maar gelukkig is ons lijf slim en remt ons dan af. Dus bracht ik afgelopen week veel tijd door in bed met griep. En ja, toen begreep ik de boodschap wel. Ho!

Wat wil ik niet (te veel hooi op mijn vork, te veel druk) en wat wel: coachen, lesgeven in onderwerpen die mij raken, de lessen doorgeven die ik leer. Ik heb nu mijn ‘why’ weer duidelijk en het is: een dennenappel! Daarover later meer….