JM Congres – Rebel Matchmaking

Congressen zijn bedoeld als inspiratiebron, maar vaak is er wel veel sprake van informatie, maar weinig verbinding tussen deelnemers onderling en weinig actie naar aanleiding van de opgedane inspiratie.

Daarom heb ik voor het JM (Jong Management) congres samen met Erik van der Spek een workshop gegeven waarin juist deze aspecten naar boven kwamen. Het thema van het congres was “Be a Rebel” en dus wilden wij de rebellen aan elkaar koppelen om ze daarmee in actie te brengen met idee├źn die ze tijdens de presentaties van Daan Roosegaarde, Mars One en Floris van Bommel hadden opgedaan.

De opzet was ook enigszins rebels: een lege ruimte met alleen een flipover, drie touwen en een fietsbel. In dit Wilde Westen gingen de deelnemers in een speeddate op zoek naar hun eigen sweetspot/”buckshot” van dingen die ze goed kunnen, leuk vinden en die van waarde zijn. Daarna was er een moment van bezinning om de inspiratie van de dag te laten opborrelen. En de laatste stap was het forceren van een match met een andere rebel om samen uiteindelijk de wereld te veroveren.

2014-10-04 14.24.102014-10-04 13.32.16

2014-10-04 14.42.18