Starten met je nieuwe team

Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success. – Henry Ford

In september starten de scholen weer en in het bedrijfsleven en bij de overheid zijn de meeste teams weer compleet na de vakanties, soms aangevuld met nieuwe teamleden. Het eerste werkoverleg is dan een belangrijk moment om gezamenlijk weer te starten. In deze blog een aantal tips om een goede start te creëren bij het eerste werkoverleg of de eerste teamvergadering.


> denk goed na over de doelstelling van het eerste werkoverleg
Ga je alleen informatie uitwisselen, of projecten verdelen of kies je ervoor om kennismaking in het programma te stoppen? Wat wil je in dit jaar bereiken en hoe kan de eerste vergadering daar aan bijdragen?

> maak een bewuste keuze voor de locatie van de vergadering
Kies je ervoor om op de afdeling aan een ronde tafel te zitten of zorg je voor een rustige locatie waar je echt even niet gestoord wordt? Beide kan functioneel zijn, afhankelijk van de doelstelling van de vergadering en de boodschap die je je team wilt meegeven.

> de catering is een belangrijk, maar vaak onderschat element van vergaderingen
Standaard koffie en koek kan precies goed zijn, maar soms is het beter om te kijken naar het tijdstip van de dag en de inhoud en daarop de catering aan te passen. Ik krijg bijvoorbeeld vaak goede reacties als ik ’s middags wat vers seizoensfruit op tafel zet, zodat de deelnemers gezond kunnen ‘snoepen’.


Wil jij ook een goede start met je team, maar kan je daarbij wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact met mij op op loes@nuvoli.nl of 06-29895989. Ik help je graag verder.