Visuele vergaderen: diversiteit leidt tot beter resultaat

Visueel vergaderen

Gisteren heb ik weer eens zelf ervaren hoe visueel werken ‘werkt’. We hebben met een groep de CATWOE techniek (1) toegepast om te komen tot een stappenplan.

 

visueel faciliteren

 

 

 

 

 

 

werkwijze

Waar je in een gewone vergadering alleen verbaal bezig bent, en maar 1 persoon tegelijk aan het woord is, wordt bij dit soort visuele werkvormen anders gewerkt.

  • Iedereen wordt aan het werk gezet met een aantal aanknopingspunten als startpunt.
  • De deelnemers noteren hun ideeën en ingevingen individueel.
  • De collectieve uitwisseling van ideeën gebeurt op een afgestemd formaat (bijvoorbeeld een tijdslijn).

Deze werkwijze brengt mensen met elkaar in gesprek en er ontstaat als vanzelf discussie als er twee verschillende visies zichtbaar zijn, of er komt vraag om uitleg bij een bepaalde post-it of briefje.

Ook worden de ‘gaten’ in bijvoorbeeld de tijdslijn zichtbaar en die worden daardoor ook bespreekbaar.

diversiteit

Het is goed om te zien hoe je zo veel meer gebruik kunt maken van de diversiteit in de groep. Iedereen tapt uit zijn eigen kennis en ervaring, maar brengt het zichtbaar naast elkaar. Het is daardoor onmogelijk dat er 1 persoon de boventoon voert, omdat je geschreven post-its niet kan wegmoffelen. Dat is voor veel mensen ook waarom het zo fijn in om zo te werken.

Dat is niet nieuw voor mij, omdat ik graag mensen visueel laat werken, maar het was leuk dat ik dat gisteren zelf weer even heb ervaren, en dat deel ik graag met jullie.

P.S. 1. Voor de CATWOE techniek – zie http://creatingminds.org/tools/catwoe
P.S. 2. De afbeelding komt van http://www.visueel-faciliteren.nl/